Terapi med husdjur

De säger att husdjursägandet har många hälsofördelar. Det finns till och med flera olika terapimetoder där de använder sig av husdjur. Jag vet att jag har sett en dokumentär om det en gång, om att de lät äldre personer och barn klappa på en hund eller katt och bara genom att vara i husdjurets närhet och röra vid dem så sänktes blodtrycket och de blev betydligt lugnare.

Jag har ju själv katt så kan verkligen vara för det. Tycker att det är väldigt lugnande, som terapi, när han lägger sig på mitt bröst och spinner. Så mysigt. Och det tillsammans med samtalen som jag gick på hos Studio Ljungkulla i Hässleholm var det som fick mig att komma ur min depression för några år sedan. Hade varit nedstämd och mådde hemskt i flera månader tills min sambo tillslut tvingade mig att gå i terapi i Hässleholm just hos Studio Ljungkulla, för han insåg att det hade gått för långt och att jag inte skulle göra någonting åt det själv. Tänkte att det här med terapi ändå var löjligt och att det jag kände inte var något man kunde bota, för att det ju var sanningen.

Har för mig att det var omkring fem månader som jag gick i terapi innan jag mådde tillräckligt bra för att sluta med det, gick dock fortfarande på anti-depressiva och gjorde det i ett helt år. Men nu mår jag hur bra som helst, och tackar min sambo så ofta som möjligt för att han verkligen tog steget och skrev in mig på Studio Ljungkulla, vem vet vart jag hade varit idag annars?